Om

sm i hultsbruk liten

Mats Pedersen

Jag har i över 30 år arbetat med lås i olika former. Jag började min bana som låssmed och har under åren även arbetat med låsprojektering och låsbesiktningar.
Idag jobbar jag mest med att smida lås, nycklar och beslag i gammal stil för där finns min passion.
För mig är det viktigt att du som kund får rätt funktion och utseende.
Jag har inga produkter på lager utan jobbar helst utifrån ditt hus, dina dörrar och fönsters förutsättningar, då uppnår vi bästa resultat och självklart monterar jag gärna det jag tillverkat om behov finns.

Mästarbrev

Om det finns myndighetskrav eller andra säkerhetskrav så har jag stor erfarenhet av både brandregler, utrymningsregler och skyddsklasser.
Naturligtvis hjälper jag till att säkerställa att det uppfylls men att ni ändå ska kunna få ett vackert och tidsenligt slutresultat.
Jag har under mina år hunnit med att erlägga både gesällprov och mästarprov inom lås, diva eget företag i 17 år och även jobbat på Assa AB som låsprojektör i 7 år.
Klassiskt järnsmide började jag med för drygt 15 år sedan. Jag har sedan dess hunnit gå ett antal kurser och utbildningar.
Jag är medlem i Sveriges Konstsmidesförening och har deltagit i de senaste fyra årens Svenska och Nordiska Mästerskap. Jag vann Öppen klass 2012 vilket tog mig till NM på Island 2013 där jag vann även den tävlingen.
Jag vann även SM i Gesäll/Yrkessmedsklassen 2014 vilket tog mig till NM i Finland 2015 där jag kom på tredje plats.

Sedan några år tillbaka jobbar jag heltid i min egen smedja som är belägen i Skå-Edeby på Färingsö