Om

sm i hultsbruk liten

Jag heter Mats Pedersen
Med snart 30 års erfarenhet som låssmed och låsprojektör har jag stor erfarenhet av såväl låsinstallationer och projektering. Jag erbjuder mig att smida nya lås, nycklar och beslag i gammal stil. Jag ombesörjer även renovering, reparationer och installation.

Mästarbrev

Om det finns myndighetskrav eller andra säkerhetskrav så har jag stor erfarenhet av både brandregler, utrymningsregler och skyddsklasser.
Naturligtvis hjälper jag till att säkerställa att det uppfylls men att ni ändå ska kunna få ett vackert och tidsenligt slutresultat.
Jag har under mina år hunnit med att erlägga både gesällprov och mästarprov inom lås, diva eget företag i 17 år och även jobbat på Assa AB som låsprojektör i 7 år.
Klassiskt järnsmide började jag med för drygt 10 år sedan. Jag har sedan dess hunnit gå ett antal kurser och utbildningar.
Jag är medlem i Sveriges Konstsmidesförening och har deltagit i de senaste fyra årens Svenska och Nordiska Mästerskap. Jag vann Öppen klass 2012 vilket tog mig till NM på Island 2013 där jag vann även den tävlingen.
Jag vann även SM i Gesäll/Yrkessmedsklassen 2014 vilket tog mig till NM i Finland 2015 där jag kom på tredje plats.

Sedan några år tillbaka jobbar jag heltid i min egen smedja som är belägen i Skå-Edeby på Färingsö